family-ski-dual-kid-powder-shots

Cum sa alegi schiuri pentru copii

family-ski-dual-kid-powder-shots

Punerea copilului pe schiuri este un moment important pentru părinții iubitori de zăpadă. Alegerea echipamentului corect va influența progresul acestuia pentru a deveni un atlet adevărat mult mai rapid decât dacă s-ar apuca la o vârstă mai înaintată. The sooner the better, zice o vorbă.

Vom începe acest tutorial spunând că nu există ”cel mai bun brand” dar exista cel mai bun echipament pe care îl poți alege pentru copilul tău. Cel mai bun echipament va vi acela care se pliază perfect pe nevoile lui și îl ajută să progreseze.

Majoritatea schiurilor pentru copii vin în varianta all-mountain. Vei putea găsi totuși și variante de twin tip, powder sau de junior race dar aici deja vorbim de un copil avansat.

1. Stabilirea nivelului copilului

După cum spuneam mai sus, fiecare copil are propriile nevoi pentru a putea progresa iar tu trebuie să fii conștient de acest lucru. Începătorul va necesita niște schiuri mai soft, care îi vor ierta greșelile tehnice și îi voi ajuta să își corecteze poziția. Schiurile pentru expert vor bi mai rigide și vor permite un transfer mai eficient al energiei pentru a iniția carvul.

[produse id=”89164,85610,89175,58368″]

 

1.1 Schiorul începător

Acesta este la începutul vieții sale de schior. Fie nu a schiat niciodată fie face această activitate foarte rar. Începătorii sunt cei ce abia învață plugul pe teren foarte ușor înclinat și la viteze reduse.

1.2 Începător avansat

Când deja schiorul este confortabil pe pârtiile de începători, acesta va trece la următorul grad de dificultate. Aceștia devin confortabili cu păstrarea schiurilor paralele. La acest nivel schiorul va mai folosi plugul pentru a evita căzături sau atunci când se sperie.

1.3 Intermediar

Nivelul de confort optim este pe pârtiile albastre. Schiorul intermediar e stapân pe el în a face carvuri și a ține schiurile paralele. Va face plugul atunci când simte ca pierde controlul la viteză mare.

1.4 Intermediar Avansat

Schiorul deja se simte bine pe munte și a încercat și câteva pârtii negre. Acesta e capabil de a merge doar cu schiurile paralele și uneori la viteze mai mari. Pentru poziționare și sincronizare mai bună se va folosi de bețe.

1.5 Avansat

Aceștia merg pe orice tip de teren și merg deja cu viteze mari. Se folosesc de bețe pentru a se echilibra, poziționa și pentru a își păstra ritmul.

1.6. Expert

Schiorii experți se vor descurca pe orice tip de teren. Pârtii negre, powder, moguli. Aceștia vor merge la viteze mari fără probleme, și pot iniția orice tip de carv. Bețele le folosesc pentru o poziționare mai bună a corpului și pentru a păstra cadența.

[produse id=”58371,58417,58327,95175″]

 

2. Alegerea schiului în funcție de înălțime și greutate

Acum că știm la ce nivel se află micul schior, e momentul să alegem înălțimea schiului pentru a îl ajuta să progreseze mai repede.

Schiurile copilului tău ar trebui sa fie cât mai adecvate pentru vârsta, greutatea și înălțimea lui, astfel făcând din schiat o activitate plăcuta. Puteți folosi acest tabel pentru a găsi mărimea ideală.

*tabelul e construit pentru un schior începător, ce folosește schiuri de pârtie.

3. Identifică stilul care se potrivește cel mai bine copilului tău

Odată ce a învățat să stăpânească bine schiul și observi că îi place, fii atent la ce stil îl atrage cel mai mult. Nu toți suntem construiți pentru race. Poate i-ar face mai mare plăcere să exploreze natura la un schi de tură sau să se distreze în park cu alți copii încercând elementele. Alege schiul potrivit nevoilor sale fiindcă astfel poate progresa mai ușor și într-un mod mai plăcut.

[produse id=”48917,48921,55668,59948″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *