mens-goggles-banner

3 obiceiuri ca prelungesc viata ochelarilor de schi/snowboard

mens-goggles-banner

Ochelarul de schi este accesoriul care face sportul pe zăpadă mai interesant, mai rapid și mai lipsit de lacrimi și ochi roșii. Fără ochelari nu am putea să ne dăm pe vreme rea sau să ne bucurăm de zilele cu prea mult soare.

Importanța lor practică și tehnologia care e băgată constant în ei îi face să fie printre accesoriile mai scumpe din echipamentul tău. Și pentru că știm că nu vrei să schimbi ochelarii în fiecare sezon, ne-am gândit să îți dăm niște sfaturi cum să îi îngrijești mai bine pentru a le prelungi viața cât mai mult.

1. Curăță-i corect

Mai devreme sau mai târziu, indiferent de tehnologia din lentile, ochelarii se vor murdări. E un lucru inevitabil cu care ne vom lovi toți la un moment dat.

Pentru a ne curăța ochelarii, nu e nevoie să cumpărăm nimic special ci doar să folosim săculețul în care au venit. NU FOLOSIȚI șervețele de hârtie, tricouri sau chiar o pătură. Pentru eliminarea amprentelor se poate folosi doar săculețul din dotare.

Curățarea interiorului e puțin mai dificilă. Toți producătorii aplică un strat ani-aburire pe interiorul lentilelor și e important să îl păstrăm acolo. Uneori dacă apare praf sau un fie de păr înăuntru folosește din nou punguța sau un șters ușor atâta timp cât lentilele sunt uscate.

2. Ia o pereche de backup

E ușor să îți uiți ochelarii pe masa din bucătărie sau poate uneori prietenul tău a rămas fără ochelari și îi vor prinde bine. O a doua pereche potrivită pentru alt tip de lumină sau chiar și identică e bine de avut ca o rezervă în caz că cealaltă pereche s-a aburit iremediabil până la finalul coborârii muntelui.

Schimbarea ochelarilor între ei îi va păstra întregi mai mult timp și tu te vei putea distra mai mult fără grija că nu ai cu ce să ieși la zăpadă.

3. Păstrează-i neaburiți

Acesta nu e neapărat un sfat pentru prelungirea vieții lor dar cu siguranță nu te vei sătura de ei atât de repede dacă nu se aburesc.

Pentru a preveni asta sunt câțiva pași simplii pe care îi poți urma:

1. Nu te îmbrăca prea gros.

Aburirea apare atunci când e o discrepanță mare între temperatura aerului din interiorul ochelarilor și cea a feței tale. Prea multe straturi de haine pot crește temperatura ta atât de mult încât să provoace condens în interiorul ochelarilor. Folosește exact atâtea haine cât să te simți confortabil dar să nu transpiri cât schiezi.

2. Pune-ți ochelarii înainte să ieși afară.

Asta va face ca ei să aibă temperatura corpului și vor preveni aburirea. Odată puși, nu îi mai da jos până intri iar înauntru.

3. Păstrează-ți aerisirile libere.

Evită să porți căciuli care acopere aerisirile sau să porți neck tubes care îți vin peste nas fiindcă vei băga aer cald in ochelari și se vor aburi.

Ochelarii sunt echipamentul acela pretențios fără de care nu prea ne putem descurca dar atâta timp cât ții cont de câteva sfaturi și reziști tentației de a pune mâna pe lentilă, vei fi scăpat de orice problemă iar drumurile spre distracție înzăpezită vor fi deschise pentru tine :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *