cody2-680x453

Echipamentul de snowboard al incepatorului: 5 lucruri necesare

cody2-680x453

Suntem in toiul verii și echipamentele de schi și snowboard au cele mai mici prețuri din an. Acum e momentul perfect să ne facem setupul pentru iarna care vine.

Așadar, iată 5 echipamente de care vei avea nevoie neapărat ca să devii regele dealului în sezonul 2016/2017.

1. Snowboard

A trecut vremea echipamentelor închiriate cu care nu te poți obișnui niciodată și care sunt greoaie, vechi și abuzate. Acum că ai prins virusul zăpezii ai nevoie de placa ta cu care o sa te simți bine. O sa deveniți prieteni de nedespărțit și vă veți înțelege dorințele și capriciile ca într-o relație sănătoasă.

Placa de snowboard poate fi nouă sau second-hand, în funcție de bugetul pe care îl ai rezervat. Atâta timp cât nu e un model de acum 10 ani, va fi ok cu condiția să fie intactă și să îți faci treaba cu ea. Mai devreme sau mai târziu vei căuta și un board nou mai apropiat de nevoile tale.

2. Boots de snowboard

Dacă citești acest articol presupun că ești deja ești conneisseur într-ale sporturilor și ai observat ca pe snowboard te dai în boots speciali făcuți pentru asta. Așa ca bocancii cu care mergeai iarna la Diham nu sunt ok și îți mai și poți rupe ceva așa că big no no.

Recomandarea noastră este ca bootul să fie nou indiferent de cât de noi sunt celelalte piese din echipament fiindcă un boot nou e mai curat (nu e plin de transpirația altora) și se va forma după piciorul tău, lucru care îți va da un control mai bun dar mai ales mai multă siguranță.

Așadar poate cea mai importantă regulă atunci când îți iei un un echipament de snowboard, ar putea să fie, mereu să ai boots noi.

3. Ochelari de schi

Sigur i-ai văzut pe băieții care vor să fie cool pe pârtie purtând ochelari de soare în loc de ochelarii aia mari și scumpi. Ei bine, lasă-mă să îți spun că purtătorul de ochelari de soare nu va ieși să se dea când bate cel mai mic vânt și nici nu va prinde cine știe ce viteză fiindcă va plânge mai tare ba bunica atunci când se uită la telenovele.

Ochelarii de schi nu doar că arată de 1000 de ori mai cool dar ei te vor proteja de vânt, zăpadă și căzături în nas, apărându-ți fața de un impact frumos.

4. Haine corespunzătoare

Nu ieși în blugi. Blugii vor îngheța pe tine și vei îngheța și tu odată cu ei. Iar căștile alea pentru urechi, să știi că nu te vor proteja de îngheț așa că ia o căciulă corespunzătoare (asta în cazul în care staționezi, când te dai folosim cască de protecție dar ajungem și acolo imediat).

Geaca cu care mergi la școală/facultate/job nu e potrivită fiindcă nu te va proteja de vântul și frigul de pe munte.

NU UITA DE MĂNUȘI!!! Și nu e vorba de mănușile de pânză pe care le porți prin oraș, ci mănușile de iarnă care te vor proteja de îngheț și bineînțeles degerături.

5. Echipament de protecție

Poate că toate lucrurile la un loc vor însemna o investiție destul de mare dar nu te panica fiindcă o mare parte din articolele luate te vor ține mult și bine. Te rog doar să nu faci greșeala de a omite echipamentul de protecție de pe lista de cumpărături din simple raționamente economice. O cască este minimul de protecție pe care trebuie să îl ai pentru a evita niște complicații urâte în cazul unei accidentări mai serioase. Alături de cască poți avea și o protecție de coloană și crash pants dacă știi că ești predispun căzăturilor frecvente în fund.

Acestea fiind spuse, cred că am acoperit punctele cele mai importante din ghidul nostru cu lucrurile care te vor ajuta să devii un shredder autonom și independent iarna. Nu uita că niciodată nu merită să te bagi prin zone peste nivelul tău și că progresul se face treptat și cu dedicare. Partea bună e că va avea loc fără să îți dai seama, asta dacă o vei face temperat și rațional, evitând teribilismul.

Ride safe :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *