Al doilea week-end de bob şi skeleton la St.Morritz

Astăzi începe cel de-al doilea week-end la Campionatele Mondiale de bob şi skeleton de la St. Morritz, din Elveţia. Organizatorii au programat coborârile aferente primelor două manşe la skeleton feminin, competiţie care se va încheia mâine, cu alte două sesiuni.

Tot mâine începe şi competiţia masculină de skeleton, urmată d eprimele două manşe la bob 4. Campionatele Mondiale se încheie duminică, atunci când se vor decerna medaliile la bob 4, proba regină din bob şi skeleton.

Speranţele noastre se leagă de participarea Mariei Mazilu la skeleton, tânăra noastră sportivă fiind medaliată cu bronz anul trecut la Campionatele Mondiale de tineret.

În primul week-end, cea mai bună clasare a românilor a fost locul 12 la proba de ştafetă (skeleton masculin şi feminin, bob 2 şi bob feminin).  La bob feminin, echipajele noastre au încheiat ierarhia, pe locurile 21 şi 22. La bob 2 masculin, România s-a clasat pe locul 23, din 38 de echipaje.

Cel mai vârstnic concurent este boberul croat Ivan Sola, fost motociclist de performanţă, care împlineşte 51 de ani în 2013.  Acesta este un adevărat fenomen, îndrăgostindu-se de bob în timpul unei vacanţe petrecută în 1999, în Italia, la Cortina D”Ampezzo. A luat apoi legătura cu prinţul Albert de Monaco, care l-a ajutat să înfiinţeze federaţia de bob din Croaţia. Cu Sola în carlingă, Croaţia s-a calificat de trei ori consecutiv la Jocurile Olimpice, începând din 2002. Boberii croaţi doresc să ajungă şi la Soci, în 2004. De fiecare dată, Sola a fost cel care a purtat drapelul croat la festivitatea de deschidere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *