Rezultatele etapei de Cupa Mondială la schi fond

300px-Priit_Narusk_at_Tour_de_SkiÎn acest week-end, la Davos, în Elveţia, a avut loc o etapă de Cupa Mondială la schi fond.

Runda a început cu întrecerile stilului clasic pentru feminin, pe primul loc clasându-se sportiva Justyna Kowalczyk, din Polonia. Ea a fost urmată pe podium de către norvegianca Maritt Bjoergen şi de către Anne Kyloenen, din Finlanda.

Stilul clasic masculin a revenit lui alexey Poltoenin, din Kazakhstan, care i-a întrecut pe Dario Cologna, din elveţia şi Federico Pellegrini din Italia.

A doua zi, adică duminică, au urmat probele libere. Fetele au concurat pe distanţa de 10 kilometri, iar câştigătoarea rundei a fost Therese Johaug, din Norvegia, locul secund revenind Justinei Kowalczyk, câştigătoarea zilei precedente. Pe locul al treilea s-a situat Kristin Stoermer Steira, din Norvegia.

Băieţii s-au întrecut pe o lungime a traseului de 15 kilometri Johan Olsson, din Suedia, fiind cel care s-a impus la final. Dario cologna a fost veşnicul perdant, clasându-se încă odată pe locul secund, iar rusul alexander Legakov s-a clasat pe locul al treilea.

Niciun schior român nu a participat la această etapă de Cupa Mondială.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *