Ştafeta de sanie a României locul 12 la Campionatele Mondiale

sanieIeri, pe pista olimpică de la Whistler, din Canada, au avut loc ultimele întreceri ale Campionatelor Mondiale de sanie. Ca și la Campionatele Europene desfăşurate luna trecută, la Oberhof,  sănierii germani au câștigat toate cele patru titluri puse în joc.
După victoriile dubloului Tobias Wendl-Tobias Arlt și a liderului Cupei Mondiale, Felix Loch, la individual, completate de alte trei clasări pe podiumuri, au urmat succesele scontate ale numărului 1 mondial feminin, Natalie Geisenberger, precum și succesul ștafetei de sub drapel german.
Geisenberger, care-și va sărbători marți împlinirea frumoasei vârste de 25 de ani, a luat primul aur la campionatele lumii, după cele trei arginturi, la care s-au adăugat un bronz olimpic la Vancouver, două titluri continentale și două bronzuri europene. Ea le-a învins pe conaționala Tatjana Hufner (aur olimpic, patru titluri mondiale) cu 116 miimi și pe canadianca Alex Gough, bronz mondial în 2011, cu 128 miimi. Pe locurile 4 și 5 s-au clasat alte reprezentante ale Germaniei, Anke Wischnewski și Aillen Frisch, iar pe 6 campioana mondială de acum patru ani, americanca Erin Hamlin.
Raluca Strămăturaru a încheiat pe 18, cu 1: 14,210, la mare luptă cu rusoaicele Tatiana Ivanova (a patra la Jocurile Olimpice din 2010, argint european în 2012) și Ekaterina Baturina și de italinaca Sandra Gasparini.
Ultima probă, ștafeta pe echipe mixte, a revenit, fără probleme, Germaniei, cu campionii mondiali Natalie Geisenberger, Felix Loch, Tobias Wendl-Tobias Arlt, cronometrați în 2: 03,826. I-au urmat reprezentanții Canadei, 2: 04,272, Letoniei, 2: 04,854, Austriei, 2: 04,862, SUA, 2 04,866. România, cu Raluca Strămăturaru, Valentin Crețu, Paul Ifrim-Andrei Anghel, nu a prins finala de 10, clasându-se pe locul 12.
Proba de ştafetă presupune cumularea timpilor înregistraţi în câte o manşă de sanie feminin, sanie masculin şi sanie dublo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *