Aur pentru Norvegia si Ucraina la sprinturile mondiale de biatlon

headlinepicture-03Astazi, la Nove Mesto, in Cehia, s-au desfasurat probele de sprint din cadrul Campionatelor Mondiale de biatlon pentru seniori.

La baieti, pe distanta de 10 kilometri, pe primul loc s-a clasat norvegianul Emil Hegle Svendsen, care l-a învins pe liderul Cupei Mondiale, Martin Fourcade, cucerind a noua medalie personala de aur la campionatele lumii. Norvegianul a nimerit toate țintele, fiind cronometrat în 23: 25,1. Francezul a sosit după 8,1 secunde, iar slovenul Jakov Fak, care a luat bronzul, a ajuns după 11,2. Al patrulea a fost cel mai titrat biatlonist al lumii, norvegianul de aproape 40 de ani, Ole Einar Bjoerndalen 23: 45,0.

Primii 60, printre care și românul Ștefan Gavrilă, clasat al 55-lea, la 2: 25,0 de învingător, vor concura mâine la urmărire. Ceilalți reprezentanți ai noștri au încheiat pe 75, Cornel Puchianu, 76, Remus Faur și 89, Roland Gerbacea, din 136 de participanți.
In sprintul feminin, desfasurat pe distanta de 7,5 kilometri, medalia de aur a revenit Olenei Pidhrushina, din Ucraina, care le-a devansat pe Tora Berger, din Norvegia, dar si pe conationala sa Vita Semerenko.
Eva Tofalvi a obtinut cea mai buna clasare dintre sportivele noastre, locul 31. Veterana noastra s-a calificat pentru urmarirea de maine, alaturi de Reka Ferencz care s-a clasat pe locul 51. Luminita Piscuran a fost pe locul 66, iar Orsolya Tofalvi pe locul 102.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *