Poziţii încurajatoare pentru ştafetele româneşti de biatlon

biatlon (1)Campionatele Mondiale de biatlon pentru juniori şi tineret, au luat sfârşit pe data de 1 februarie, în localitatea austriacă Obertilach.

Rezultatele obţinute de ştafetele noastre de juniori au fost încurajatoare, semn că totuşi o disciplină de iarnă care are tradiţie în spaţiul carpato-danubiano-pontic, anume biatlonul, ar putea avea şi viitor în România.

La juniori s-a concurat în patru serii a câte 7,5 kilometri. Ştafeta noastră, formată din Paul Ungureanu, George Buta, Gheorghe Pop și Casius Gerbacea s-au clasat pe un meritoriu loc 10, la 6: 04,4 de câștigători. Medaliile de aur au fost adjudecate de echipajul norvegian, favorit al specialiştilor, care a fost urmat pe podium de Franţa şi de Rusia.

La feminin, junioarele noastre, impulsionate de superba performanţă a Orsolyei tofalvi, locul 5 într-o probă individuală, au reuşit o comportare bună. Tripleta noastră a fost formată din Orsolya Tofalvi, Diana Salman și Florina Cristea şi a ocupat locul 11, cu 5: 23,8 minute întârziere faţă de Germania, prima clasată. Pe locul doi a sosit ştafeta Ucrainei, iar podiumul s-a completat cu Rusia.

Norvegia, care urmărea să bifeze dubla la categoria de vârstă a juniorilor, nu a reuşit obţinerea unei medalii la ştafeta feminină. Distanţa pe care au concurat fetelor a fost identică aceleia de la tineret, 3X6 kilometri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *