Încep Campionatele Mondiale de schi alpin

cropped-cropped-605442_flachau-d-sl_8_800x4502În această seară, la Schladming, în Austria, a avut loc festivitatea de deschidere a unei noi ediţii a Campionatelor Mondiale de schi alpin.

Competiţia va avea loc în perioada 5-17 februarie, iar programul acesteia va avea în compunere un număr de şase discipline, după cum urmează: Super G, combinată, supercombinată, probă formată din slalom şi coborâre, echipe, slalom uriaş şi slalom.

Pe grilele de start se vor afla numai puţin de 609 sportivi, din care 356 la masculin şi 253 la feminin. 72 de drapele naţionale sunt arborate cu ocazia acestei competiţii de pe pârtiile austriece.

Conform celor mai optimiste estimări ale organizatorilor, probele vor fi urmărite de un număr de peste 300 000 de spectatori.

Ţara noastră nu are decât un singur sportiv în competiţii, pe Alexandru Barbu, în vârstă de 26 de ani.

Prima probă a Campionatelor Mondiale de schi alpin va avea loc mâine, cu începere de la orele 15.00, ora Bucureştiului, când fetele se vor lupta pentru medalii în Super G.

A doua zi de competiţie este rezervată competiţiei similare masculine.

Blogul Wintermag.ro vă va oferi o serie de informaţii legate de Campionatele Mondiale de schi alpin de la Schladming, din Austria.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *